fbpx

Jobsafe och Dustcontrol inleder samarbete om utbildning i kvartsdamm.

Kvarts är ett naturligt ämne som förekommer i de flesta bergarter och är ofarligt så länge det inte bearbetas. När det väl börjar bearbetas som vid till exempel slipning, borrning eller bilning i betong så frigörs damm som är hälsofarligt. Kvartsdamm finns på många arbetsplatser och du kan vara utsatt för kvartsdamm om du arbetar i eller med till exempel byggbranschen, gruv- och stenindustrin, krossning och malning av sten, stålverk, gjuterier, tillverkning av betongelement eller tunneldrivning.

Jobsafe har tillsammans med Dustcontrol utvecklat en utbildning för alla personer som kommer i kontakt med eller utsätts för kvartsdamm. Under utbildningen går vi bland annat igenom hälsoeffekter och risker i arbetet med kvartsdamm, vilka lagkrav som ställs på arbetsgivare och arbetstagare samt vilka hjälpmedel som finns att tillgå för att arbeta säkert.

”Det är många människor som dagligen utsätts för hälsofarligt kvartsdamm på arbetsplatsen. Vi är oerhört stolta att tillsammans med Dustcontrol, som är experter på området, kunna leverera en kvartsdammsutbildning. Vi ser detta som ett naturligt steg i vår ambition att utveckla utbildningar och koncept som möjliggör en säkrare arbetsmiljö.”
– Marcus Justad, VD, Jobsafe Sverige AB

”Tillsammans med Jobsafe får vi en möjlighet att sprida kunskap och förbättra arbetsmiljön på byggarbetsplatser och industrier på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Jobsafes E-learningskoncept känns modernt, roligt att använda och är tidseffektivt för användaren”
– Anna-Lena Berg, VD, Dustcontrol AB

Om Dustcontrol
Dustcontrol startade 1972 med idén att tillverka sugsystem som fångar damm och andra föroreningar med punktutsug vid källan, både till bygg och industri. Företaget omsätter idag cirka 300 miljoner och har dotterbolag i Finland, UK, USA, Tyskland och Österrike.

Ett nära samarbete med kunderna leder till att Dustcontrol alltid är uppdaterade på krav, regler och arbetsförhållandena som finns på olika arbetsplatser.

Ju renare arbetsmiljö, desto bättre blir slutresultatet – för den personliga hälsan och affären. Det är med andra ord Healthy Business.

Om utbildningen
Utbildningen finns tillgänglig här: Kvarts – stendamm i arbetsmiljö webb

Dela:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
×

Kundvagn