fbpx

ATA och Jobsafe samarbetar för säkrare vägarbetsplatser

ATA Hill & Smith AB och Jobsafe Sverige AB har inlett ett samarbete för att öka kompetensen i branschen. Första steget är att erbjuda en kostnadsfri webbutbildning för att möta Trafikverkets kompetenskrav enligt Arbete på väg 1.1. Utbildningen ska stödja arbetsgivare att ge sina anställda en grundläggande förståelse kring viktiga säkerhetsaspekter vid vägarbeten.

Efter att Trafikverket tagit beslut om nya kompetenskrav inom Arbete på väg-området avvecklades hösten 2018 deras kostnadsfria version av den interaktiva utbildningen för Nivå 1 (nuvarande APV Steg 1.1). ATA tillsammans med Jobsafe beslutade då att tillsammans ta fram en egen webbutbildning, och som första leverantör erbjuda den kostnadsfritt till alla i branschen, för att säkerställa att kompetensen i branschen ökar. Vi på ATA är experter på trafiksäkerhetslösningar och allt vårt arbete syftar till att öka säkerheten längs våra vägarbetsområden och därigenom värna liv. Vi anser att alla som arbetar längs väg ska ha en allmän grundkompetens för att aktivt kunna bidra till säkra vägarbetsområden för passerande trafik och dem själva. Då Trafikverket inte längre erbjuder sin interaktiva utbildning vill vi erbjuda den kostnadsfritt för att bidra till en ökad kompetens i branschen, säger Thomas Wuopio, VD på ATA.

”Vi på ATA är experter på trafiksäkerhetslösningar och allt vårt arbete syftar till att öka säkerheten längs våra vägarbetsområden och därigenom värna liv. Vi anser att alla som arbetar längs väg ska ha en allmän grundkompetens för att aktivt kunna bidra till säkra vägarbetsområden för passerande trafik och dem själva. Då Trafikverket inte längre erbjuder sin interaktiva utbildning vill vi erbjuda den kostnadsfritt för att bidra till en ökad kompetens i branschen”

– Thomas Wuopio, VD på ATA.

Webbutbildningen Arbete på väg 1.1 erbjuds från och med idag kostnadsfritt genom ATA och Jobsafe. Användaren kan genomföra utbildningen på ett enkelt sätt via sin smartphone, surfplatta eller dator. Direkt efter avslutad och godkänd utbildning utfärdas ett digitalt certifikat. Fler webbutbildningar inom Arbete på väg kommer att lanseras under våren.

”Vi är stolta och glada över att presentera vårt samarbete med ATA. Det är ett modernt företag som delar våra värderingar och tar utbildning, säkerhetsfrågor samt arbetsmiljö på ett stort allvar, precis som vi gör. Det känns otroligt inspirerande att tillsammans leverera flexibla och kostnadseffektiva webbutbildningar för alla som arbetar på våra vägar”

– Marcus Justad, VD på Jobsafe Sverige AB.

Kom igång med utbildningen direkt!
Jobsafes webbutbildning
ATAs webbutbildning

Om ATA Hill & Smith

ATA har snart 50 års erfarenhet av trafiksäkerhetslösningar och vägarbetsutrustning och är rikstäckande med huvudkontor i Sollentuna. ATAs mål är att minska olycksrisken för dem som vistas på vägen, både som trafikant och vägarbetare. ATA är ett dotterbolag i den brittiska industrikoncernen Hill & Smith Holdings PLC, en världsomspännande producent av infrastrukturprodukter.

Om Jobsafe Sverige AB

Jobsafe grundades 2003 och är idag Sveriges ledande leverantör av webbaserade utbildningar inom arbetsmiljö med fokus på personsäkerhet, främst inom områdena Bygg, Industri och Entreprenad. Visionen är att vara kundens första val när det gäller kravutbildningar inom bygg och industri samt drivande för en säkrare arbetsmiljö inom dessa branscher. Målet är inte att erövra utbildningsmarknaden, utan att förändra den totalt!

Linkedin
Instagram

Dela:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
×

Kundvagn