Nyheter

# Aktuellt | 16 december, 2019

Jobsafe, Dustcontrol, Byggnads och Professor i samarbete

dammets faror

Jobsafe i samarbete med professor Anders Lindén i lung- och luftvägsforskning, Dustcontrol AB och Byggnads höll den 4:e december en mycket uppskattad utbildning som berättar om farorna med dammet och hur man ska hantera det.

Kronisk lungsjukdom är ett av våra absolut vanligaste arbetsrelaterade hälsoproblem.

Riskerna med asbest och kvartsdamm har länge varit kända. Damm och partiklar från dessa två orsakar sjukdomar som lungcancer, silikos (stendammslunga) och kol. Kronisk lungsjukdom är ett av våra absolut vanligaste arbetsrelaterade hälsoproblem. Lungorna reagerar på fint damm genom att kapsla in det i bindvävsknutor som på sikt leder till dammlunga eller KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom). Kvarts- och asbestdamm klarar kroppen inte av att bryta ner, det stannar kvar i lungorna och klassas som cancerogent.

På bilden: Peter Theorell, Utbildningschef Jobsafe

När du vill

Utbilda dig när du vill på dygnet och i din egen takt

Digitala utbildningsbevis

I vår portal har du alltid tillgång till dina utbildningsbevis

Kostnadseffektivt

Minska produktionsbortfall genom att utbilda er personal löpande

Rådgivning

Certifierade rådgivare hjälper er att hålla koll på vad lagen säger

Vad säger våra kunder?

 • Det bästa med Jobsafes koncept är minskat produktionsbortfall, samt möjlighet till utbildning när det kräver en snabb hantering, utan att åsidosätta nivån på säkerhetsbiten.
  Hans-Åke Wennerstrand, KMA-Ansvarig

  Alviks Måleri
 • Alla våra medarbetare ska ha rätt kompetens för att kunna jobba säkert.  Med Jobsafes koncept kan vi säkerställa det utan att få onödiga störningar i produktionen. Det tycker vi är en utmärkt lösning
  Helèn Mejbert, Bravida Uppsala

  Bravida
 • Jobsafe erbjuder utbildningslösningar på webben med hög kvalitet vilket gör att våra medarbetare kan utbilda sig utan att det stör pågående arbete.
  Det sparar både tid och pengar vilket passar oss perfekt.
  H-P Hellgren, Sandå Umeå

  Sandå
jobSAFE © 2020