Nyheter

# Aktuellt | 4 juni, 2018

Jobsafe och HAKI inleder samarbete

Jobsafe har tillsammans med HAKI vidareutvecklat sin populära Allmän Ställningsutbildning 2-9 meter. Text, bilder och struktur har reviderats utifrån HAKIs erfarenhet och kunskap inom området. Det är en del i Jobsafes strategi att kontinuerligt utveckla innehållet i utbildningarna.

”Vi är oerhört stolta att tillsammans med HAKI, som är experter på området, kunna leverera Allmän Ställningsutbildning 2-9 meter. Vår ambition är att, tillsammans med HAKI, fortsätta utveckla en så bra utbildning som möjligt i ett bra pedagogiskt format. Vi ser detta som ett naturligt steg i vår ambition att utveckla utbildningar och koncept som möjliggör en säkrare arbetsmiljö.”
Marcus Justad, VD, Jobsafe Sverige AB

”Tillsammans med Jobsafe får vi en möjlighet att sprida kunskap och förbättra arbetsmiljön på byggarbetsplatser och industrier på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Jobsafes koncept känns modernt, roligt att använda och är tidseffektivt för användaren”
Jimmy Möllebro, Teknisk säljare, HAKI

Om HAKI
HAKI grundades 1910 av smeden Anders Olsson i Sibbhult i norra Skåne. 1956 fick byggnadsställningen HAKI Universal sitt första typgodkännande av Arbetarskyddsstyrelsen vilket är grunden till de systemställningar som finns idag på marknaden.

HAKI utvecklar och levererar trygga, säkra och ergonomiska temporära systemlösningar så som ställningssystem, väderskyddssystem, hängande ställning och stämpsystem. HAKI jobbar med toppmodern högkvalitativ produktionsteknik och lägger ner mycket tid och resurser på att kontinuerligt utveckla och förbättra ställningssystemen, dels din arbetsplats. Allt för att du ska få en så säker dag på jobbet som möjligt – och komma hem till familjen i gott skick.

HAKI AB är en del av Midway Holding AB. Huvudkontor och produktionsanläggningen ligger i Sibbhult i norra Skåne där all tillverkning sker enligt ISO 9001.

Om Allmän ställningsutbildning webb
Om du bygger, river eller väsentligt förändrar en byggnadsställning ska du ha genomgått utbildning och ha dokumentation som styrker detta. Den som leder eller övervakar arbetet ska minst ha samma teoretiska utbildningsnivå.

Utbildningen vänder sig till dem som utför arbete med ställningar med högst 9 meter (fyra bomlagshöjder) till arbetsplan och där utformningen framgår av en generell monteringsinstruktion. Under utbildningen går vi bland annat igenom:
• Risker i arbetet med ställningar
• Vilka lagkrav som ställs på arbetsgivare och arbetstagare
• Vilka hjälpmedel som finns att tillgå för att arbeta säkert
• Planering, uppförande och kontroll av ställningar
• Nedmontering av ställningar
• Underhåll och förvaring
• Instruktioner och tips från HAKI

Utbildningen finns tillgänglig här: Allmän ställningsutbildning webb

När du vill

Utbilda dig när du vill på dygnet och i din egen takt

Digitala utbildningsbevis

I vår portal har du alltid tillgång till dina utbildningsbevis

Kostnadseffektivt

Minska produktionsbortfall genom att utbilda er personal löpande

Rådgivning

Certifierade rådgivare hjälper er att hålla koll på vad lagen säger

Vad säger våra kunder?

 • Det bästa med Jobsafes koncept är minskat produktionsbortfall, samt möjlighet till utbildning när det kräver en snabb hantering, utan att åsidosätta nivån på säkerhetsbiten.
  Hans-Åke Wennerstrand, KMA-Ansvarig

  Alviks Måleri
 • Alla våra medarbetare ska ha rätt kompetens för att kunna jobba säkert.  Med Jobsafes koncept kan vi säkerställa det utan att få onödiga störningar i produktionen. Det tycker vi är en utmärkt lösning
  Helèn Mejbert, Bravida Uppsala

  Bravida
 • Jobsafe erbjuder utbildningslösningar på webben med hög kvalitet vilket gör att våra medarbetare kan utbilda sig utan att det stör pågående arbete.
  Det sparar både tid och pengar vilket passar oss perfekt.
  H-P Hellgren, Sandå Umeå

  Sandå
jobSAFE is a registered trademark 2016 - Copyright jobSAFE AB - Webbyrå: Brandson AB i Stockholm