Får man gå liftutbildning online?

Saxlift
Får man gå liftutbildning online?

Ja man får gå teorin till liftutbildningen online, Arbetsmiljöverket ställer endast krav på att deltagarna på en liftutbildning har fått till sig rätt teoretiska kunskap, sen spelar det ingen roll om du har fått denna kunskap genom att lyssna på en föreläsare, läst en bok, eller genom en interaktiv online utbildning. Det är dock ett krav att utbildningen innehåller en praktisk del. Liftutbildning online

De lagkrav som finns i AFS 2006:6 29§, säger att en lyftanordning eller ett lyftredskap får användas endast av den som är väl förtrogen med arbetet och har teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning. För att kunna hjälpa våra kunder att få denna kunskap använder vi oss ett upplägg som bygger på blended learning, vilket innebär att vi kombinerar fördelarna med klassrum och online i vår liftutbildning. Konkret innebär detta att vi använder oss av interaktiva utbildningar för att underlätta lärandet för teorin och kompletterar detta med en praktiskt del där deltagarna får prova samt demonstrera sina kunskaper i daglig tillsyn och hur man framför en lift på ett säkert sätt.

Vill du ha ännu mer kunskap?

Behöver du djupare kunskap i hur man hanterar lift så rekommenderar vi att du går vår liftutbildning online självklart med obligatorisk praktik del, där du även efter avslutat utbildning har tillgång till viktig information och dokument som bland annat en checklista för daglig tillsyn.

När du vill

Utbilda dig när du vill på dygnet och i din egen takt

Digitala utbildningsbevis

I vår portal har du alltid tillgång till dina utbildningsbevis

Kostnadseffektivt

Minska produktionsbortfall genom att utbilda er personal löpande

Rådgivning

Certifierade rådgivare hjälper er att hålla koll på vad lagen säger

Vad säger våra kunder?

 • Det bästa med Jobsafes koncept är minskat produktionsbortfall, samt möjlighet till utbildning när det kräver en snabb hantering, utan att åsidosätta nivån på säkerhetsbiten.
  Hans-Åke Wennerstrand, KMA-Ansvarig

  Alviks Måleri
 • Alla våra medarbetare ska ha rätt kompetens för att kunna jobba säkert.  Med Jobsafes koncept kan vi säkerställa det utan att få onödiga störningar i produktionen. Det tycker vi är en utmärkt lösning
  Helèn Mejbert, Bravida Uppsala

  Bravida
 • Jobsafe erbjuder utbildningslösningar på webben med hög kvalitet vilket gör att våra medarbetare kan utbilda sig utan att det stör pågående arbete.
  Det sparar både tid och pengar vilket passar oss perfekt.
  H-P Hellgren, Sandå Umeå

  Sandå
jobSAFE © 2020