Sök
Stäng denna sökruta.

Allmän ställningsutbildning

Kurstyp

Tidsåtagande

Enligt lagkraven är rätt utbildning nödvändig vid konstruktion, förändring eller nedmontering av ställningar. Vår webbaserade utbildning fokuserar på säkerhet och är skräddarsydd för ställningsbyggare och arbetsledare.

1995.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Så fungerar det

Säkerhet i varje byggnadsfas

Utbildningen vänder sig till ställningsbyggare som bygger, förändrar eller nedmonterar ställningar upp till 9 meters höjd samt till arbetsledare som leder arbetet av ovanstående. Denna utbildning fokuserar på säker användning av ställningar. Du får kunskap om hur du på ett säkert sätt monterar, hanterar och nedmonterar ställningar upp till 9 meters höjd, göra riskbedömningar samt gällande lagar och regler. Den omfattar inte bara lagkrav utan fokuserar även på att skapa en säkerhetskultur. Med en webbaserad plattform erbjuder vi flexibilitet för din utbildning, oavsett om du är ställningsbyggare eller arbetsledare.

Kursinnehåll

Allmän ställningsutbildning 2-9 meter för ställningsbyggare och arbetsledare

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter är det ett krav att ha genomgått Allmän ställningsutbildning 2-9 meter för att arbeta med uppförande, ändring eller nedtagning av ställningar eller väderskydd. Även arbetsledare bör ha motsvarande utbildningsnivå.

Vår Allmänna Ställningsutbildning, skräddarsydd för ställningsbyggare och arbetsledare, sträcker sig över viktiga ämnen för säker ställningsbyggnad. Från djupare förståelse för lagar och säkerhetskultur till effektiv riskhantering och korrekt nedmontering, kursen täcker varje aspekt av ställningsbyggnad mellan 2-9 meter.

Genom flexibelt webbaserat lärande får du inte bara teoretisk kunskap utan även praktiska färdigheter för att säkert leda och genomföra ställningsarbeten i enlighet med lagkraven. Investera i din och ditt teamets säkerhet med Jobsafes Allmänna Ställningsutbildning.

Registrera kostnadsfritt din utbildning via oss till ID06

Du kan registrera din kompetens kostnadsfritt via oss till ID06 kompetensdatabas, så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Vad säger lagen AFS 2013:4 15§ och säkerhetskultur

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 2013:4 15 §) krävs en kompetent person med tillräcklig kunskap och erfarenhet för att leda uppförande, ändring eller nedmontering av ställningar. Denna person måste ha genomgått allmän eller särskild ställningsutbildning och inneha minst samma teoretiska utbildningsnivå som arbetstagarna. Kursen uppfyller dessa krav och går utöver genom att integrera säkerhetskultur och attityd. Utforska vår utbildning för att säkra din byggnadsprocess och hålla dig i linje med lagens krav.

Vanliga Frågor & Svar

Utbildningen vänder sig till ställningsbyggare och arbetsledare som är involverade i konstruktion, förändring eller nedmontering av ställningar upp till 9 meter. Oavsett din erfarenhetsnivå ger vår kurs de nödvändiga verktygen för säkert arbete och efterlevnad av krav och föreskrifter.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

Efter godkänt provresultat utfärdar Jobsafe ett digitalt utbildningsbevis som du alltid har tillgång till, det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon. Du kan även registrera din kompetens kostnadsfritt via oss till ID06 kompetensdatabas så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Enligt AFS 2013:4 15 § skall uppförande, väsentlig ändring eller nedmontering av en ställning ledas av en kompetent person med tillräcklig kunskap och erfarenhet av sådant arbete. Denne skall ha genomgått allmän eller särskild ställningsutbildning samt ha minst den teoretiska utbildningsnivån som de som utför arbetet har.

De som utför arbetet skall ha fått särskild information respektive lämplig utbildning för det arbete som skall utföras inklusive de särskilda risker detta kan medföra.

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X