Sök
Stäng denna sökruta.

Säkra Lyft utbildning

Kurstyp

Tidsåtagande

Vår Säkra Lyftutbildning ger dig inte bara dokumenterade teoretiska kunskaper; den ger dig förtroendet och kompetensen att effektivt koppla och använda lyftredskap utan att kompromissa med säkerheten. Vi tar dig igenom lagkrav, säkerhetskultur och de grundläggande aspekterna av lyftanordningar.

1495.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Säkra lyftutbildning för trygga och effektiva lyft

Utbildningen fokuserar på att göra dig förtrogen med lagkraven kring användning av lyftanordningar. Genom teoretisk undervisning kommer du att lära dig säkerhetskulturen och attityden som är avgörande för säkra lyft.

Kursinnehåll

Så fungerar det

Säkra lyftubildning för trygga och effektiva arbetsmoment för alla som arbetar i närheten av lyftanordningar

Denna kurs vänder sig till alla som är involverade i lyftoperationer, särskilt de som ansvarar för lastkoppling och signalering vid krananvändning. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare kommer vår Säkra Lyftutbildning att öka din kompetens och säkerhet.

Kursen ger dig en heltäckande kunskapsgrund för att säkert och effektivt hantera lyftanordningar. Genom att följa Arbetsmiljöverkets föreskrifter och lagkrav får du insikter om säkerhetskultur, människan-tekniken-organisationens dynamik och lär dig praktiska färdigheter som koppling och användning av lyftredskap. Signalscheman och riskhantering är integrerade delar, och du förvärvar specifik kunskap om ansvar och uppgifter för lastkopplare och signalman. Med denna kurs blir du rustad för att genomföra säkra och effektiva lyftoperationer på arbetsplatsen, och den ger en omfattande förståelse från lagkrav till praktisk tillämpning.

Registrera din kompetens till ID06 kostnadsfritt via Jobsafe

Du kan registrera din kompetens hos ID06 kostnadsfritt via Jobsafe, så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först

Säkerhet och lagkrav för lyftarbete

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 2006:6) krävs dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för användning av lyftanordningar. Denna kurs ger dig den nödvändiga kompetensen för säker och laglig användning. Vid hantering av fritt hängande laster krävs fullgod sikt, eller så måste en kompetent person vara i direktkontakt med operatören för att säkerställa säkerheten. Organisera arbetet för att förhindra farliga rörelser i lasten och säkerställ trygg hantering.

Vanliga Frågor & Svar

Kursen vänder sig till alla som kopplar olika laster och signalerar eller dirigerar kranförare.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

Efter godkänt resultat får du ditt digitala utbildningsbevis som du alltid har tillgång till, det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon.

Du kan även registrera din kompetens hos ID06 kostnadsfritt via Jobsafe så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Enligt AFS 2006:6 29 § får en lyftanordning endast användas av den som är förtrogen med arbetet och som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för en säker användning. Vidare beskriver 24 – 25 § att: ”Om en operatör av en anordning för lyft av fritt hängande last inte har fullgod sikt över hela lyftområdet, antingen direkt eller med hjälputrustning, skall en person med kompetens för uppgiften stå i direktkontakt med operatören och vägleda denne. Arbetet skall organiseras så att lasten inte kan röra sig på ett farligt sätt. Den som gör fast eller lossar en last för hand skall kunna göra det på ett säkert sätt genom att ha kontroll över lyftanordningen eller stå i direkt kontakt med den som manövrerar lyftanordningen.

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X