Sök
Stäng denna sökruta.

Arbete på väg Steg 1 (1.1, 1.2, 1.3)

Kurstyp

Tidsåtagande

Genomgå Arbete på Väg Steg 1 (1.1-3) och skaffa den nödvändiga kunskapen för säkra arbetsmiljöer på och vid vägar. Vår kurs uppfyller Arbetsmiljöverkets föreskrifter och riktar sig till alla som arbetar på väg, inklusive förare av väghållningsfordon och vägarbetare.

1995.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Kompetens för säkra arbetsmiljöer på väg

Arbete på Väg Steg 1 är den första nivån av kompetenskrav för personer som utför arbete på väg eller intill vägar. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter krävs olika nivåer av kompetens beroende på arbetsuppgifterna. Vår utbildning omfattar allmän grundkompetens (1.1),  grundkompetens för att få framhålla väghållningsfordon (1.2) samt grundkompetens för att få utföra vägarbete eller liknande arbeten (1.3). Arbete på väg Steg 1 ger dig kunskap om hur du arbetar tryggt och säkert i en trafikerad arbetsmiljö.

Kursinnehåll

Så fungerar det

Grundläggande kompetens med Arbete på väg Steg 1-kurs

Arbete på Väg Steg 1-kursen är anpassad för alla som är involverade i arbete på eller vid vägar i Sverige. Vi erbjuder en omfattande utbildning som täcker nödvändig grundkompetens för säkert arbete på eller vid vägar. Genom att följa Arbetsmiljöverkets föreskrifter adresserar kursen tre olika nivåer av kompetens (Steg 1.1, 1.2, 1.3) för olika arbetsuppgifter.

Deltagarna får insikter i trafikverkets säkerhetskrav, relevanta lagar och regler, förståelse för vägmärken och skyddsanordningar, samt viktiga aspekter som V3-principen och trafiksäkerhet för både arbetstagare och övriga trafikanter. Kursen betonar även väghållningsarbete från fordon, hantering av risker med fordonstrafik och personligt ansvar inklusive korrekt användning av skyddsutrustning. Genom att kombinera teoretisk kunskap med praktiska verktyg strävar Arbete på Väg Steg 1-kursen efter att rusta deltagarna för säkert och lagligt arbete i trafikerade miljöer.

Registrera din utbildning kostnadsfritt via oss till ID06

Du kan registrera din kompetens via oss till ID06 kompetensdatabas så att den finns med på ditt ID06-kort. Glöm inte att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Giltighetstiden är 5 år från det datum då utbildningsbeviset togs. Efter 5 år ska utbildningen repeteras.

Lagkrav och Arbetsgivaransvar enligt AFS 1999:3

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 1999:3) är arbetsgivaren ansvarig för sin anställda personal och ska se till att den kan utföra sitt arbete utan risk för ohälsa eller olycksfall. Arbetsgivaren har också ansvar för att personalen är rätt utbildad för sin arbetsuppgift och att den har fått tilldelad skyddsutrustning och rätt förutsättningar för att använda den.

Utforska vår Arbete på Väg Steg 1-kurs för att säkerställa efterlevnad av lagar och skapa säkra arbetsmiljöer.

Vanliga Frågor & Svar

Vår utbildning är anpassad för alla som är involverade i arbete på eller vid vägar i Sverige. Oavsett om du är vägarbetare, förare av väghållningsfordon eller annan personal ger vår kurs den nödvändiga kompetensen för säkert arbete enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

Efter godkänt resultat får du ditt digitala utbildningsbevis som du alltid har tillgång till, det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon. Du kan även registrera din kompetens via oss till ID06 kompetensdatabas så att det finns på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Giltighetstiden är 5 år från det datum då utbildningsbeviset togs. Efter 5 år ska utbildningen repeteras.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 1999:3) är arbetsgivaren ansvarig för sin anställda personal och ska se till att den kan utföra sitt arbete utan risk för ohälsa eller olycksfall. Arbetsgivaren har också ansvar för att personalen är rätt utbildad för sin arbetsuppgift och att den har fått tilldelad rätt skyddsutrustning och rätt förutsättningar för att använda den.

Relaterade utbildningar

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X