Sök
Stäng denna sökruta.

Härdplast

Kurstyp

Tidsåtagande

Genomgå vår webbaserade härdplastutbildning som ger dig nödvändig kunskap för att förhindra och minimera riskerna vid arbete med kemiska produkter. Med möjligheten att repetera din kunskap när som helst efter avslutad utbildning har du alltid tillgång till rätt och aktuell information. Vår utbildning är utformad i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

995.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Så fungerar det

Säkerhet och kunskap om härdplaster

Vår härdplastutbildning är skräddarsydd för att ge deltagarna rätt kunskap för korrekt hantering av härdplaster. Kursen utforskar skillnaderna mellan härdplast och termoplast, upptagningsvägar för dessa kemiska produkter, olika typer av medicinska kontroller, samt när och hur riskbedömningar bör utföras. Fokus ligger även på förebyggande åtgärder för att minimera riskerna vid arbete med härdplaster.

Kursinnehåll

Hantering av härdplaster och riskminimering

Vår webbaserade härdplastutbildning som omfattar en djupgående genomgång av säker hantering och riskminimering vid arbete med härdplaster. Kursen täcker allt från korrekt hantering av härdplaster till att förstå skillnaderna mellan härdplast och termoplast, identifiera upptagningsvägar, genomföra olika medicinska kontroller och utföra effektiva riskbedömningar. Vidare fokuserar utbildningen på konkreta förebyggande åtgärder för att skapa en trygg arbetsmiljö. Deltagarna kommer att utveckla omfattande kunskaper och praktiska färdigheter för att säkert navigera vid arbete med dessa kemiska produkter, vilket är avgörande för efterlevnad av lagkrav och skapandet av en säker arbetsmiljö.

Utbildningen riktar sig till personer som leder eller aktivt arbetar med allergiframkallande kemiska produkter. Efter avslutad utbildning förväntas deltagarna ha ökad medvetenhet och färdigheter för att säkert hantera härdplaster.

Registrera din utbildning kostnadsfritt via Jobsafe till ID06

Du kan registrera ditt utbildningsbevis till ID06 kostnadsfritt via Jobsafe så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm inte att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Giltighetstiden är 5 år från det datum då utbildningsbeviset togs. Efter 5 år ska utbildningen repeteras.

Lagkrav vid arbete med härdplaster

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 2014:43) och Kemiska hälsorisker AFS 2011:19 (ändrad i AFS 2022:4) krävs utbildning för alla som leder eller aktivt arbetar med allergiframkallande kemiska produkter. Vår härdplastutbildning är utformad för att möta dessa lagkrav och för att säkerställa att arbete med härdplaster sker enligt de högsta säkerhetsstandarderna.

Vanliga Frågor & Svar

Personer som leder eller arbetar med allergiframkallande kemiska produkter.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

Efter godkänt resultat får du ditt digitala utbildningsbevis som du alltid har tillgång till. Det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon.

Du kan registrera din kompetens till ID06 kostnadsfritt via Jobsafe. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Giltighetstiden är 5 år från det datum då utbildningsbeviset togs. Efter 5 år ska utbildningen repeteras.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 2014:43) ska alla som leder eller aktivt arbetar med allergiframkallande kemiska produkter ha utbildning om riskerna som detta medför och hur dessa förhindras.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift Kemiska hälsorisker AFS 2011:19, senast ändrad i AFS 2022:4 och gällande diisocyanater även enligt utbildningskraven i post 74 bilaga XVII i Reach-förordningen punkt 5a ska alla som leder eller aktivt arbetar med allergiframkallande kemiska produkter ha utbildning om riskerna som detta medför och hur dessa förhindras.

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X