Sök
Stäng denna sökruta.

Lift repetition

Kurstyp

Tidsåtagande

Denna utbildning är till för dig som tidigare genomfört grundutbildningen Liftutbildning med praktik och där utbildningsbeviset har gått ut. Repetera dina kunskaper för säker hantering av olika lifttyper med vår Lift Repetitionskurs. Med flexibilitet och digital tillgänglighet, så du kan genomföra utbildningen när det passar dig.

1495.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Så fungerar det

Förnyade höjdskunskaper var du än är

Vi ger dig möjligheten att uppdatera dina liftkunskaper enligt gällande lagstiftning. Vår Lift Repetitionskurs omfattar olika lifttyper, lagar och regler, samt fokuserar på säkerhetskultur och attityd vid arbete i höjd.

Denna utbildning är för dig som tidigare genomfört grundutbildningen Liftutbildning med praktik och där utbildningsbeviset har gått ut.

This course is also available in English.

Kursinnehåll

Säkerhet i fokus för alla som arbetar med eller nära lyftanordningar

Vår Lift Repetitionskurs vänder sig till alla som regelbundet arbetar med eller nära lyftanordningar som bomliftar, saxliftar eller skyliftar. Oavsett om du är förare, platschef eller arbetsledare, ger kursen viktig kunskap för att möta Arbetsmiljöverkets krav.

Genom en noggrant utformad kursstruktur täcker vi olika aspekter av liftanvändning, inklusive personligt fallskydd, konstruktion, och daglig tillsyn. Teoriprov ingår för att säkerställa din kompetens och trygghet.

Registrera din utbildning kostnadsfritt via Jobsafe till ID06

Du kan registrera din kompetens  till ID06 kostnadsfritt via Jobsafe så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Trygg användning av lyftanordningar enligt AFS 2006:6 29§

Enligt AFS 2006:6 29 § får en lyftanordning endast användas av den som är förtrogen med arbetet och som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för en säker användning. Arbetsgivare skall ha dokumentation över arbetstagarens teoretiska och praktiska kunskaper. Arbetstagaren skall dessutom ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd att använda en lift. I föreskriftens kommentarer till 29§ står att svensk standard ger råd om innehåll för utbildning av förare av mobila arbetsplattformar. Svensk standard är SS -ISO 18878:2013 Mobila arbetsplattformar – Liftutbildning för operatör (förare).

Vanliga Frågor & Svar

Vår utbildning är för alla som i sitt arbete kommer i kontakt med en lift, till exempel bomlift, saxlift eller skylift. Oavsett om du arbetar som förare, platschef eller arbetsledare för förare så behöver du ha kunskap om liftar och de krav som Arbetsmiljöverket ställer för att uppfylla de krav som finns.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

This course is available in English.

Efter godkänt resultat får du ditt digitala utbildningsbevis som du alltid har tillgång till, det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon.

Du kan registrera din kompetens hos ID06 via Jobsafe så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Giltighetstiden är 5 år från det datum då utbildningsbeviset togs. Efter 5 år ska utbildningen repeteras.

Enligt AFS 2006:6 29 § får en lyftanordning endast användas av den som är förtrogen med arbetet och som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för en säker användning. Arbetsgivare skall ha dokumentation över arbetstagarens teoretiska och praktiska kunskaper. Arbetstagaren skall dessutom ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd att använda en lift. I föreskriftens kommentarer till 29 § står att svensk standard ger råd om innehåll för utbildning av förare av mobila arbetsplattformar. Svensk standard är SS -ISO 18878:2013 Mobila arbetsplattformar – Liftutbildning för operatör (förare).

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X