Sök
Stäng denna sökruta.

Ansvarsutbildning Truck

Kurstyp

Tidsåtagande

Ansvarsutbildning för truck, är skräddarsydd för dig som antingen kör truck själv eller är ansvarig för kollegor som använder truck i arbetsmiljön. Certifiera dig enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och skapa en säker och effektiv arbetsplats.

1995.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Så fungerar det

Säker truckkörning och lagkrav

Vår ansvarsutbildning för truck är utformad för att ge dig den nödvändiga kunskapen och kompetensen för att arbeta säkert med truckar och uppfylla Arbetsmiljöverkets krav. Kursen fokuserar på säkerhet, lagkrav och arbetsmiljö för alla som arbetar med eller ansvarar för truckanvändning. Oavsett om du är förare, platschef eller arbetsledare kommer du att få djupgående kunskaper om truckkategorier, lagar och regler, säkerhetskultur, undersökning och riskbedömning, trucktrafik och avgränsningar, skyddsutrustning, kunskaper och tillstånd, ledning av arbetet, daglig tillsyn och hantering av farligt gods.

Kursinnehåll

Djupdykning i truckkörning och arbetsmiljö

Kursinnehållet i vår ansvarsutbildning för truck ger dig en omfattande förståelse för säker truckkörning och efterlevnad av arbetsmiljölagar. Genom att fokusera på ämnen som truckkategorier, lagar och regler, säkerhetskultur, riskbedömning, trucktrafik, och användning av skyddsutrustning, förbereder kursen dig för att bli en kompetent och säker truckförare eller ansvarig. Du kommer även att lära dig om ledning av arbetet, daglig tillsyn av truckar och hantering av farligt gods. Kursen är utformad för att uppfylla Arbetsmiljöverkets föreskrifter och ger dig de verktyg och kunskaper som krävs för att säkerställa en trygg och effektiv arbetsmiljö inom truckanvändning.

Förare och ansvariga inom truckanvändning

Ansvarsutbildningen för truck riktar sig till alla som är involverade i truckanvändning, oavsett om du är förare, platschef eller arbetsledare. Förvärva de nödvändiga kunskaperna för att skapa en säker arbetsmiljö och säkerställ efterlevnad av Arbetsmiljöverkets krav.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter för truckanvändning

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om användning av truckar och tillhörande allmänna råd regleras arbete med truckar i Sverige. Denna föreskrift innehåller råd och krav som rör både förare och arbetsledare för truckanvändning. Genom vår ansvarsutbildning certifieras du enligt dessa krav för att säkerställa säkerhet och efterlevnad av lagar inom området.

Vanliga Frågor & Svar

Denna utbildning är för dig som i ditt arbete kör truck själv eller är ansvarig för kollegor som framför truck. Oavsett om du arbetar som förare, platschef eller arbetsledare för förare så behöver du ha kunskap om truckar och de krav som Arbetsmiljöverket ställer för att uppfylla de krav som finns.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

Efter godkänt resultat får du ditt digitala utbildningsbevis som du alltid har tillgång till, det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om användning av truckar samt allmänna råd om tillämpningen av föreskrifterna är den föreskrift som styr arbetet med truckar i Sverige. I denna återfinns råd och krav på både förare och arbetsledare av truckförare.

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X