Sök
Stäng denna sökruta.

Kvarts – stendamm i arbetsmiljö

Kurstyp

Tidsåtagande

Genomgå vår webbaserade utbildning om kvarts- och stendamm i arbetsmiljön. Lär dig om säkerhetskultur, lagkrav och effektiv riskhantering för att förebygga hälsorisker. Vår kurs, baserad på AFS 2015:2, är designad för alla som arbetar med eller leder arbete där kvartsdamm kan förekomma.

695.00 kr

Product price
Additional options total:
Order total:

Så fungerar det

Säkerhet och lagkrav för Kvarts- Stendammarbete

Kvarts är ett naturligt ämne som, när det bearbetas, kan frigöra farligt damm. Vår webbaserade utbildning bygger på AFS 2015:2 och vänder sig till de inom byggbranschen, gruv- och stenindustrin, samt andra områden där kvartsdamm kan förekomma. Kursen ger teoretiska kunskaper om säkert arbete och lagkrav för både arbetsgivare och arbetstagare. Deltagarna får även insikter om risker och effektiva säkerhetsåtgärder.

Kursinnehåll

Effektiv riskhantering med Kvarts- stendammsutbildning för alla som är verksamma inom kvarts- och stendammsmiljöer

Kursen är anpassad för alla som arbetar med eller leder arbete där kvartsdamm kan förekomma. Oavsett om du är arbetsgivare, arbetsledare eller direkt involverad i arbete med kvarts- och stendamm, ger vår utbildning de nödvändiga kunskaperna för säkert och efterlevande arbete. Kursinnehållet är skräddarsytt för att ge deltagarna en grundlig förståelse av säkerhetskultur, lagkrav och riskhantering relaterat till arbete med kvarts- och stendamm. Genom att utforska relevanta lagar och föreskrifter får deltagarna insikt i sina ansvar som arbetsgivare och arbetstagare. Kursen täcker även viktiga ämnen som stoftavskiljare, luftrenare, semimobila system, personlig skyddsutrustning och effektiv riskbedömning. Genom denna webbaserade utbildning får deltagarna inte bara teoretiska kunskaper utan även praktiska verktyg för att säkert hantera och förebygga hälsorisker i arbetsmiljöer där kvartsdamm kan förekomma. Utbildningen strävar efter att rusta deltagarna med nödvändiga färdigheter för efterlevnad av lagkrav och skapande av en säker arbetsmiljö.

Registrera din utbildning kostnadsfritt via Jobsafe till ID06

Du kan registrera ditt utbildningsbevis till ID06 kostnadsfritt via Jobsafe så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm inte att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Lagkrav och Arbetsgivaransvar enligt AFS 2015:2

Enligt AFS 2015:2 §22 ställs det klara krav på arbetsgivaren att säkerställa att alla som leder eller utför arbete med kvartshaltigt material har tillräckliga kunskaper om hälsorisker och hur dessa risker förebyggs. Utforska vår Kvarts – Stendammsutbildning för att följa lagkraven och skapa en säker arbetsmiljö.

Vanliga Frågor & Svar

Utbildningen riktar sig till alla som leder arbete eller arbetar i miljöer där kvartsdamm förekommer.

  • Minst 18 år
  • God förståelse i svenska språket.

Efter godkänt resultat får du ditt digitala utbildningsbevis som du alltid har tillgång till, det går att ladda ned/skriva ut eller visa i din telefon.

Du kan registrera din kompetens hos ID06 kostnadsfritt via Jobsafe så att det finns med på ditt ID06-kort. Glöm ej att lämna centralt samtycke på ID06 hemsida först.

Enligt AFS 2015:2 22§ ska arbetsgivaren se till att alla som leder eller utför ett arbete som medför hantering av kvartshaltigt material har tillräckliga kunskaper om de hälsorisker som är förknippade med hantering av kvartshaltigt material samt om hur dessa risker ska förebyggas.

JobSafe Flex

Utbildningsbehov kan uppstå plötsligt! Jobsafe Flex är den perfekta lösningen för företaget med höga krav.

Från 249 SEK per månad.

JobSafe Total

Total översyn av era anställdas utbildningar och utbildningsinsatser i realtid.

PÅ OFFERT

Effektiva arbetsmiljölösningar för smidig hantering och hög säkerhet

Upptäck enklare vägar till en säker arbetsmiljö med våra Flex- och Totalpaket. Med Flex får du överblick och kontroll över dina anställdas utbildningar, medan Total ger dig en helhetsbild och dessutom en företagsanpassad utbildningsportal. Fyll i formuläret nedan för att bli kontaktad av vårt team eller välj ditt paket för att läsa mer om våra innovativa lösningar. Säkra din arbetsmiljö – enkelt och effektivt!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
X